Марко Одермат спечели за трета поредна година Световната купа по ски

...
Марко Одермат спечели за трета поредна година Световната купа по ски
Коментари Харесай

Одермат спечели за трети пореден сезон Световната купа

Марко Одермат завоюва за трета поредна година Световната купа по ски алпийски дисциплини. Това стана, откакто той взе седма победа от седем старта в гигигантския слалом. Поредният му успех беше на пистата в американския курорт Палисейдс Тахо.

26-годишният Одермат стигна до първото място с общо време от двата манша от 2:11.69 минути. Така 10 старта преди края швейцарецът има 1702 точки – 1001 точки повече от втория Мануел Фелер. Теоретично Фелер може да завоюва 1000 точки в оставащите 10 надпревари.

Победата на Одермат е десета подред победа в надпревари в гигантския слалом. Толкова дълги серии преди него в една дисциплинираност са правили единствено шведът Ингемар Стенмарк, който има 14 поредни триумфа в гигантския слалом, и австрийката Анемари Мозер-Прьол, която е с 11 триумфа в спускането.

Втори в Палисайдс остана норвежецът Хенрик Кристоферсен, който остана на 12 стотни от спечелилия. Трети финишира американецът Ривър Радамус на 1.37 секунди. За него това е първи подиум в Световната купа.

Челната шестица се добави от още трима швейцарци – Томас Тумлер, Джино Кавизел и Лоик Меяр.

В неделя в Палисайдс Тахо следва и съревнование в слалома, в което присъединяване би трябвало да вземе и.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР